Dirigent

Bianca IJdema begon op 11 jarige leeftijd met accordeon spelen. Zij kreeg les van Cees Verzijde bij Muziekschool Dijk en Waard (thans COOL, Kunst en Cultuur).

Na haar VWO ging ze naar het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, alwaar ze accordeon ging studeren bij Ronald van Overbruggen. In 1993 studeerde ze af voor Docerend Musicus.

In september van datzelfde jaar kwam ze in dienst bij Muziekschool Dijk en Waard als keyboard docent en later ook als accordeondocent.

In 1996, 1997 en 1998 behaalde ze achtereenvolgens de diploma's Algemene Muzikale Vorming, Muziek op Schoot en Keyboard. Ze werkte o.a. bij De Kubus te Lelystad, Triade te Den Helder, Fluxus te Zaandam, Muziekschool Harenkarspel, Artiance in Alkmaar, Muziekschool Oostelijk West Friesland in Enkhuizen en bij Da Capo te Schagen.

Momenteel is zij werkzaam bij COOL, Kunst en Cultuur in Heerhugowaard, bij muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn en bij Muziek – en Dansschool Heiloo.

Als speler is ze actief bij het semi-professionele kwintet "Virtuosa" in Tilburg.

Sinds 1995 is ze dirigent van accordeonensemble Dijk en Waard, het ensemble waar ze zelf als leerling van muziekschool Dijk en Waard ook jaren in meegespeeld heeft.

Met dit ensemble, wat bestaat uit 2 orkesten, treedt ze regelmatig op, in de regio, maar ook in het buitenland.